Overslaan naar content

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Juist als familiebedrijf vinden we het belangrijk dat volgende generaties opgroeien in een leefbare wereld. Daar willen we een actieve bijdrage aanleveren. Verschillende stappen op het gebied van duurzaamheid zijn al genomen en in de toekomst zullen er nog veel volgen. Ondernemen doen we met oog voor onze omgeving. We omarmen en ontwikkelen duurzame concepten en producten, we maken slimme combinatie transporten en we bouwen duurzaam. Dat is voor ons een vanzelfsprekendheid.

"Kwaliteit en duurzaamheid. Twee criteria die belangrijk zijn voor ons assortiment. We kennen de markt en weten daardoor welke producten en merken belangrijk zijn. In onze productkeuze wordt duurzaamheid steeds belangrijker. We selecteren daarom waar mogelijk op energiezuinige alternatieven en kiezen voor leveranciers dichtbij."

Dennis Eggengoor

Commercieel Directeur

Duurzaam werkgeverschap 

Binnen de Jarola Group vieren we regelmatig een jubileum van een werknemer. Hoe dat komt? We hebben een bedrijfscultuur waarin medewerkers kansen krijgen om door te groeien, waar een beroep wordt gedaan op eigen verantwoordelijkheid en waar mogelijkheden zijn om te ontwikkelen en te groeien. Een prettig werkklimaat en de ontwikkeling waarbij we de duurzame inzetbaarheid van de medewerker centraal stellen zorgt voor een stabiele basis en een gezonde organisatie. 

Oog voor de samenleving

Sociaal maatschappelijke betrokkenheid zit in het DNA van de Jarola Group. Lokaal en ook buiten de landsgrenzen is de Jarola Group al tientallen jaren actief in het financieel ondersteunen van projecten en goede doelen. Zoals de Jarola Foundation, een stichting die kleinschalige projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidzorg, milieu en landbouw financieel steunt. In het grootste deel van deze projecten staat het kind centraal.

“In de beginjaren van de foundation deed de Jarola Groep donaties om kleinschalige projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, milieu en landbouw te steunen. In aanzienlijk deel van deze projecten staat het kind centraal en dat is nog steeds één van haar belangrijkste uitgangspunten.”

Rudy Brunink

Bestuurslid Jarola Foundation

Duurzame bedrijfsvoering 

Onze logistieke processen optimaliseren doen we door transporten efficiënter in te richten, onze opslag doeltreffend te benutten en afvalstromen te beperken. Denk hierbij aan het beperken van vervoersbewegingen en de reductie van verpakkingsmateriaal. Als Jarola Group investeren we in het energiezuiniger maken van onze gebouwen. Bij alle nieuwbouwprojecten en verbouwingen wordt er aandacht besteed aan isolatie en energie-efficiënte verwarming en koeling. 

Duurzame dienstverlening 

Duurzaamheid gaat verder dan CO2- uitstoot en materiaalgebruik. Zoals de keuze voor leveranciers, het land van herkomst en de arbeidsomstandigheden. Vraagstukken als ‘hoe duurzaam zijn producten, welke grondstoffen, levensduur, hergebruik en CO2 uitstoot bij productie spelen een belangrijke rol in ons beleid. Dit proces vraagt om samenwerking in de keten met huidige en nieuwe leveranciers.

Water, daar waar het hoort!  

Als specialist in watertechniek zijn we continu op zoek naar nieuwe methodes en innovaties op dit gebied. Ons credo is ‘water daar waar het hoort’. Met de klimaatverandering wordt doeltreffende en duurzame beregening ook in Nederland steeds relevanter. We investeren in nieuwe systemen en technieken om water daar te krijgen waar het nodig is waarbij we verspilling tegengaan. We breiden ons assortiment beregening constant uit waarbij we vol inzetten op efficiënt gebruik van water.