Overslaan naar content

Ons verhaal

Zoals Jan de Wilde ooit als ondernemer begon met het bedrijf in zijn tuin, zo werkt Jarola Group nog steeds. We zijn ondernemers in hart en nieren met passie voor ons vak. We werken doelgericht samen en gaan altijd voor het beste resultaat. Hierbij focussen we niet op snelle transacties, maar op lange termijn relaties.

Dat heeft ons gebracht tot waar we nu zijn. Een organisatie met meer dan 500 medewerkers. Ruim 300 producenten die we als onze partners zien. Samen met hen bereiken we ruim 160.000 klanten.

Geschiedenis

Het familiebedrijf dankt zijn succes aan de mensen die er werken. Hun kennis en ervaring maakt het verschil voor onze klanten, waardoor ze kunnen versnellen, verbeteren en verduurzamen. Met 45 vestigingen, een uitgebreide webshop, een handige app en een efficiënt logistiek systeem zijn we altijd in de buurt om te helpen bij elke technische uitdaging.

In de afgelopen 50 jaar zijn er veel mijlpalen geweest en daar zijn we trots op. We hebben ze voor je samengevat in een tijdlijn hieronder.

1972

En zo is het begonnen In een schuurtje in de Driehoek, een plek vlakbij Ommen (Ov.), gaat de 50-jarige Jan de Wilde van start met zijn eigen bedrijf in tweede keus pvc buizen en vogelnestkastjes.

1974

Landelijke dekking Klanten uit het hele land weten Wildkamp te vinden. Als je nou eens dichterbij de klant gaat zitten, denkt Jan, zit het er dik in dat je in die omgeving nog veel meer klanten krijgt.De eerste vestiging in Terwolde wordt geopend en nummer 2 in Grashoek, Limburg volgt vlak daarna.

1976

Verhuizing Het assortiment van buizen, hulpstukken en bronfilters breidt uit. Het bedrijf groeit uit zijn jasje. In Lutten staat de Baanbreker, een oude aardappelmeelfabriek, al een tijdje leeg. Jan besluit daar naartoe te verhuizen, waar tot op de dag van vandaag nog steeds het hoofdkantoor gevestigd is.

1999

Tied veur de volgende generatie In 30 jaar bouwt Jan de Wilde een succesvolle onderneming op. En dan zegt Jan ‘het is tied veur de volgende generatie’. Jan doet in 1999 een stapje terug en zijn zoon Gert-Jan neemt het roer over. 

1999

Jarola Group Gert-Jan breidt de zaak verder uit en introduceert nieuwe bedrijfsactiviteiten. De verschillende bedrijfsonderdelen zijn ondergebracht in een holdingstructuur die Gert-Jan vernoemt naar zijn kinderen Jarno, Robin en Laura: Jarola Group is geboren.

2006

Van catalogus naar web Met de intrede van de 21e eeuw maakt de vuistdikke Wildkamp-catalogus met meer dan 25.000 artikelen (uit voorraad leverbaar!) plaats voor verkoop via internet. Op de website is de complete catalogus opgenomen en bevat technische tips en aanbiedingen.

2008

Distributiecentrum in Coevorden Het magazijn in Lutten wordt te klein voor het brede Wildkamp assortiment. In Coevorden wordt een nieuw distributiecentrum geopend.

2012

Een nieuwe generatie Dan doet de derde generatie zijn intrede in het bedrijf. De twee zonen van Gert-Jan, Jarno en Robin, werken actief mee in de verschillende bedrijfsonderdelen. Even later volgt ook dochter Laura. 

2021

Wildkamp app

Lancering van de Wildkamp app: de plek waar inhoud, jarenlange ervaring en specialistische kennis bij elkaar komen. Met de app is Wildkamp altijd eenvoudig bereikbaar, toegankelijk en altijd dichtbij.

2021

Duurzaam logistiek distributiecentrum Het aantal klanten blijft groeien. De snelle groei vraagt om meer opslagcapaciteit en een slimme logistiek. Er wordt een duurzaam logistiek distributiecentrum gebouwd van 17.000 m² waar alle logistieke activiteiten gecentraliseerd worden

Toekomst

Toekomst In 50 jaar tijd hebben we veel stappen gezet. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 600 medewerkers. Ruim 300 producenten die we als onze partners zien. Samen met hen bereiken we ruim 150.000 klanten. Met de uitbreiding van onze diensten en assortiment, de groei van de organisatie en ons ‘slimme’ distributiecentrum zijn we klaar voor de toekomst.

"Kwaliteit en duurzaamheid. Twee criteria die belangrijk zijn voor ons assortiment. We kennen de markt en weten daardoor welke producten en merken belangrijk zijn. In onze productkeuze wordt duurzaamheid steeds belangrijker. We selecteren daarom waar mogelijk op energiezuinige alternatieven en kiezen voor leveranciers dichtbij."

Dennis Eggengoor

Commercieel directeur

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaamheid is een thema dat steeds belangrijker wordt voor de bedrijfsvoering en dienstverlening van Jarola Group. We willen een actieve bijdrage leveren aan een betere wereld. Juist als familiebedrijf vinden we het belangrijk dat volgende generaties opgroeien in een leefbare wereld. Verschillende stappen op het gebied van duurzaamheid zijn al genomen en in de toekomst zullen er nog veel volgen.